Блог


ЕДИН ВКУСЕН БЛОГ!

На 23 февруари 1909г. в САЩ е отбелязан първият ден на жената. Той се създава от социалистическата партия в страната заради лошите условия на труд. През 19в много жени излизат на протести срещу тези условия и в последствие се стига до този честването на този празник.

Прочети повече

В тази статия сме решили да ви разкажем за карвинга. Какво представлява, откъде идва и къде е най-разпространен.

Прочети повече

В тази статия сме решили да ви разкажем как различните народи празнуват деня на св. Валентин. Деня на влюбените се празнува в цял свят и е любопитно да разгледаме какви са обичаите и традициите в различните страни.

Прочети повече

Руската салата (както е позната в България) е една от най-популярните салати в страната. Истината обаче е, че салатата е позната по този начин само в България.

Прочети повече

Брускетата е едно от немалкото чудеса на италианската кухня. През 15в. в Тоскана (централна Италия) започват да се произвеждат първите брускети. В началото брускетата се хапвала единствено с ароматно олио като малко по малко се добавяли и други съставки. Най-утвърдилата се добавка към брускетата е доматът, като покрай него се добавяли и останалите неща за да стигнем до тук:

Прочети повече

Франция неслучайно се слави с добре познатата си репутация относно сирената, тъй като там има над 1000 вида. В тази статия сме решили да ви разкажем повече за 3 от най-популярните френски сирена.

Прочети повече

Според една доста популярна версия за чипса, той е създаден през 1853г. по един доста любопитен начин. Богаташ на име Корнелиус Вандербилд бил недоволен от това, че картофите му били доста дебело нарязани и постоянно ги връщал именно под този предтекст.

Прочети повече

Много от вас може би се чудят, кои храни с кои вина си подхождат. Виното, познато още като напитката на боговете, може да се комбинира с голяма разновидност от храни, като тук сме подбрали за вас 5 от най-добрите съчетания между храна и вино.

Прочети повече